Tapio Hirvonen

Tapio Hirvonen

Tapio Hirvonen on kotoisin Kirkkonummelta.  Nykyinen asuinpaikka on Salmi, Kuortane, jossa hän asuu ja työskentelee. Seinäjoen Taiteilijaseuran jäsen vuodesta 2014. 

“Olen ensisijaisesti taidemaalari ja kiinnostunut maalaustaiteen mahdollisuuksista nykytaiteen kentässä. Piirtäminen kulkee sujuvasti rinnalla. Teen myös kierrätysmateriaaleista veistoksia ja esineitä. Oma työskentelyni syntyy taiteen tekemisen sisäisestä välttämättömyydestä ja on tapani kommunikoida sen kautta.”

Muutos – liike – jälki. Läsnäolevan hetken merkitys. Asioiden ja ilmiöiden ennakoimattomuus, yllätyksellisyys sekä soljuvan virran kaltainen tajunta, uni ja tunne ovat Hirvosen työskentelyn lähtökohtia.

“Pidän arvoituksellisesta taiteesta ja niinpä työni ovat enimmäkseen abstrakteja joissa saattaa näyttäytyä merkkejä tunnistettavista asioista. Viihdyn arvoituksen ja selittämättömän äärellä. Meditoiminen on jo jonkin aikaa kuulunut arkirutiineihini jonka vaikutuksia voi välillä ilmaantua töiden sisältöihin ja aihevalintoihin.”

 “Ympäröivän luonnon ja ilmaston merkitys ovat itselleni tärkeitä taustalla vaikuttavia johtoteemoja ja alustoja, jotka toistuvat varioidusti kaikissa töissäni. Kannan osaltani huolta ilmastonmuutoksen tuomista vaikutuksista kaikkeen elolliseen.”

Galleria USVA

jhirvonen6@gmail.com

tapiohirvonen.com kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/hirvonen-tapio

IMGP8428 (1).jpg
2021, 65x80cm akryyli ja öljy kankaalle
2020, 70x90cm akryyli ja öljy kankaalle
2021, 80x65cm akryyli ja öljy kankaalle
2020, 90x90x4cm öljy kankaalle